V nasprotju s temi aktivnimi gosti, obstaja drug segment gostov, ki si želijo sprostitve, odmika od vsakdana in doseči notranji mir. To so gostje, ki uživajo ajurvedsko prehrano ali vegansko, vegeterijansko prehrano, zato so v tej meri bolj občutljivi na raznovrstnost ponujene hrane.

Pomurje je sicer prepoznano po močni, bogati hrani, vendar pa je potrebno s komuniciranjem paketa izpostaviti zavedanje o možnostih prehrane v Panonski vasi. Hoteli običajno omogočajo kontinentalne obroke in tako pogosto prav po ajurvedski metodi ne najdejo gostje kaj primernega zase, zato se odločajo za namestitve, kjer si kuhajo sami. V tem pogledu je Panonska vas že toliko prednostna, saj si že sedaj obstoječi gostje pripravljajo hrano sami. Za določene skupine, ki pa imajo celodnevne programe (duhovne vaje, meditacijo, telovadbo) pa je potrebno pripraviti časovno določene obroke s posebnim načinom priprave, ki ga poznajo le redki kulinarični strokovnjaki v Sloveniji.

Ponudba vključuje namestitev v bogato opremljenih studiih ter polni penzion z ajurvedsko metodo priprave hrane. Obroki so tako manj obilni, vključujejo manjši obseg jedi, vendar pa so jedi sveže, izključno iz lokalne pridelave.