Aktivni turisti se odločajo predvsem za kratke, pogoste oddihe, kjer imajo možnost kolesariti, imeti pohod ali teči, zato je primerno, da se ponudba zastavi za eno nočitev, nato pa se jih motivira, da se odločijo za večje število nočitev. Tem turistom je pomembno, da koristijo kratek oddih v naravi, mirni okolici, kjer si imajo priložnost razbistriti misli v kratkem času. Po analizah so to zaposleni, bolje izobraženi, z manj časa za koriščenje dopusta, in ko ga lahko koristijo, si želijo varne, mirne okolice, z aktivnim oddihom, da lakho kolesarijo, pohajkujejo in raziskujejo okolico.

Zato je pri kulinaričnem doživetju pomembno, da gre za ekološko pridelano domačo hrano s čim več sadja, zelenjave in domačih jajc ter mesa. Cenijo domače, lokalno pridelano in so za to pripravljeni plačati več. Ker si želijo razstrupiti telo, se jim ob zajtrku ponudi tudi možnost, da si lahko sami ustvarijo svoj smoothie – torej sestavijo lasten obrok iz doma pridelane grane ter uživajo ob zajtrku na terasi, v naravi.